Najčešće postavljena pitanja o programu podrške Veliki Izazov i nedoumice i moji odgovori

Jovana Jevremović

Jovana Jevremović

Mentor u procesu lične transformacije i procesu mršavljenja

1. Sve mi se dopada ali nemam dovoljno novca.

– Imamo li ikada dovoljno novca za sve što nam je potrebno? Iz iskustva mogu reći da nemamo dovoljno novca samo za ono što nam nije potrebno u ovom trenutku. Nije nam prioritet. Ne čekaj da postane važno kad dođe stani – pani. Sreća pa sam imala podršku supruga koji je u tom trenutku video bolje od mene koliko je hitno i potrebno da uložim u svoje zdravlje, jer nisam mogla da funkcionišem više normalno zbog dijagnoze početak diskushernije.

Dva pršljena su mi skliznula jer su moji leđni i trbušni mišići toliko oslabili da više nije šta imalo da drži lumbalni deo kičme. Taj novac smo ionako trošili na slatkiše, brzu hranu, pekaru, grickalice koje sam već prvi mesec desetostruko smanjila. Nabavi novac na vreme umesto da ga nabavljaš jer nemaš drugog izbora da spaseš svoje zdravlje, to ti kažem is iskustva jer sam to naučila na teži način.

2. Kako da nađem vreme za program, hronično sam umorna?

– Život ti nikada neće dati pauzu da počneš da brineš o sebi, osim kada oseti da ti je zdravlje ozbiljno ugroženo zbog lošeg načina života, pa ti lekar kaže hiljadu ne smeš ovo, ne smeš ono, moraš ovako i nikako drugačije. Da li ćeš tada imati vremena da se baviš sobom i svojim lošim navikama? Meni se to desilo, i upravo su hronični umor, iscrpljenost, nebriga o sebi, osećaj krajnjeg kolapsa crvene zastavice koje te upozoravaju da je krajnje vreme da se pozabaviš sobom i svojim zdravljem.

3. Želim da se prijavim, ali plašim se da ponovo neću uspeti?

– Dobrodošla u klub. 🙂 Svi osećamo strah svaki dan svog života.Strah od neizvesnosti je normalna pojava i poenta je da naučimo da ga prihvatimo i utišamo jer nas on nikada neće napustiti. On je tu sa razlogom, jer nam je potreban da nam ukaže da je došlo vreme da čujemo svoju potrebu. Da je ne ignorišemo i bez obzira na strah ohrabrimo sebe tako što ćemo nabrojati sve benefite koje želimo da postignemo za sebe.

Strah od neizvesnosti je znak da smo spremne, čak i ako nismo sigurne u svoj konačni ishod. Ko jeste? Seti se sebe za bilo koju odluku koju si donela da li si imala strah od neizvesnosti i da li ti je to sprečilo da kreneš u akciju? I kakav je osećaj kad ostvariš cilj? Da li se setiš da si imala strah? Ne, jer je on tipičan POKRETAČ na samom početku promena.

4. Nemam podršku, niti razumevanje okoline. 

– Upravo zato sam i kreirala program podrške. Imaš moju podršku, kao i podršku svih ostalih žena koje su deo programa i koje prolaze isto što i ti. Koliko god da nas ljudi oko nas vole, ne možemo očekivati da nas razumeju i podrže za nešto što nemaju pojma kako je, nisu osetili na svojoj koži.

Često svojim savetima i komentarima mogu čak i učiniti da se osećamo još lošije i da čak odustanemo: ma šta se zavaravaš, nikad nisi uspela, jesi li to opet na dijeti itd. Kada se okružiš ženama koje to isto prolaze ili su već prošle, one te to nikada neće pitati već će ti dati primer i ohrabrenje. Zato i biraš mentora kao podršku jer je on to sve već prošao, i koji će te naučiti kako da postaneš sama sebi najveća podrška.

5. Htela bih da se prijavim, da li mogu platiti program na rate? 

Materijal programa dobijaš kompletno i odjednom, tako da nažalost nije moguće. Ako osećaš da je program prioritet kome ćeš se posvetiti narednih 16 nedelja kako bi došla do svog cilja i kreirala novi stil života, onda ga moraš tako i tretirati.

Ako investiraš sumu novca za koju znaš kako si je stekla, sa mnogo više poštovanja i truda ćeš se odnositi prema sebi i ovom putu promena. Nećeš tako lako odustati, jer kad nas „zaboli“ kad uložimo novac, onda će nam taj osećaj biti dodatna motivacija i biće nam žao da tu investiciju prokockamo. Pričam iz iskustva jer kad sam plaćala teretanu i personalnog trenera 150e mesečno nije mi padalo na pamet da preskočim tako olako trening, dok kad sam ga plaćala 5000 rsd mesečno, često bih preskakala jer „ko šiša te pare, ionako nisam mnogo platila.“ 🙂

Plus što sam već imala neprijatna iskustva sa tim od ranije i ne želim ponovo da prolazim kroz to, želim da svu svoju energiju uložim da budem tu za vas od početka do kraja.


Ako si spremna da se posvetiš sebi i sticanju trajno održivih zdravijih navika i promene načina života pozivam te da se pridružiš meni i sjajnoj ekipi žena na programu podrške.

Prijave su samo dva puta godišnje. Naredna startuje 1. Marta. Broj žena po grupi je ograničen. Za rezervaciju svog mesta možeš se javiti i odmah nakon čitanja ovog teksta.

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Prijavi se i preuzmi

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use