Kako želiš da rešiš problem viška kilograma?

Picture of Jovana Jevremović

Jovana Jevremović

Mentor u procesu lične transformacije i procesu mršavljenja

Da li znaš šta tačno želiš?

Ako te ovo pitanje zbunjuje, onda ti dolazi u pravom trenutku jer je njegov cilj da dobiješ jasan odgovor. 

U kojoj grupi se ti nalaziš?

1. Želim da smršam ŠTO PRE.

2. Želim da smršam i da ne vratim kilograme čim prestanem sa dijetom/planom ishrane.

3. Želim da smršam trajno i više ne razmišljam o mršavljenju.

Sigurno se pitaš koja je razlika između ove 3 grupe želja.

Razlike su ogromne, i pre svega se odnose na količinu vremena koje si spremna da uložiš u svoju promenu.

Pogađaš, što manje vremena i što brži rezultat, promena kraće traje, i brže se vraćaš na staro.

Što više vremena, promena duže i sporije ide, ali su sve manje šanse da se ikada više vratiš na staro.

Zapamti da kilogrami nisu došli preko noći i da je neralno očekivati da će preko noći i otići.

Pa da krenem polako sa pojašnjavanjem. Sigurna sam da će ti biti puno jasnije kada pročitaš ostatak teksta.

 

Grupa 1: Želim da smršam što pre

Ukoliko se pronalaziš u ovoj grupi, odmah da ti kažem da ne gubiš vreme i čitaš dalje ovaj tekst, jer ja ne znam kako izgleda smršati za 10, 15, 20 dana i više ne vratiti te kilograme. Ja sam od takvih brzih načina odustajala već treći/četvrti dan jer nisam mogla toliko da gladujem i da se odričem. 

Svako ekstremno izbacivanje hrane bi se završilo ekstremnim prejedanjem i vraćanjem još kojeg kilograma preko. 

U jednom trenutku sam shvatila da te instant prečice, kupus dijete, magične pilule i praškovi, detoxi, mogu ozbiljno ugroziti i fizičko i mentalno i emocionalno zdravlje i nisam htela tim putem dalje ići. 

I ono što ti mogu reći jeste da bežiš od svakog naslova koji ti za par dana garantuje gubitak 3,5,10kg. Veruj svom osećaju i zdravom razumu a ne manipulatorskim veštinama prodaje magle i zarade na tuđoj muci.

Grupa 2: Želim da smršam i da ne vratim kilograme čim prestnem sa dijetom/planom ishrane

Ukoliko se pronalaziš u ovoj grupi – želiš da smršaš a da ti se kilogrami ne vrate brzinom svetlosti, čim prestaneš sa dijetom, možeš da nastaviš sa čitanjem, ali sasvim sam sigurna da će te ovo što ću dalje napisati, ili potpuno razočarati i srušiti iluziju ili ti pomoći da konačno progledaš i shvatiš u čemu je caka. 

Držanje bilo kakve restriktivne dijete (restriktivna je svaka dijeta koja isključuje GRUPE namirnica poput belog brašna, šećera, voća, pojedinog povrća, mesa itd) će ti doneti rezultat, u to nema sumnje, ali koliko će to trajati? 

Kratkog daha odnosno dokle god se budeš pridržavala pravila. Čim prestaneš, kilogrami će se naravno vratiti jer si se i ti vratila na svoj stari način ishrane. Niko na svetu, ne može ceo svoj život da živi po pravilima i zabranama. Sama reč restrikcija znači odricanje, isključivanje, sužavanje. Ne možemo biološki (zbog dela reptilnog mozga) pre svega da se odupremo zabranjenom voću, to je unapred izgubljena bitka. Pa zašto to sebi onda iznova i iznova radimo sa svakom novom restriktivnom dijetom ili planom ishrane? 

Nažalost, i sama sam godine provela u ovom začaranom krugu i više puta se osetila kao najveći luzer na svetu jer nikako nisam mogla da zadržim željenu kilažu do koje sam takvom mukom stigla. 

Nisam znala da nije do mene, nego do načina.

Ne daj te ovo obeshrabri, već pročitaj naredni pasus, biće ti sve mnooooogo jasnije.

 

Grupa 3: Želim da smršam trajno i više ne razmišljam o mršavljenju

E sad, ako si stigla do ovog dela, sigurno se nisi pronašla u prve dve grupe, tačnije još nisi pronašla pravo rešenje za svoj problem. U trećoj grupi se nalaze žene koje žele da trajno reše problem, što znači da su vrlo odlučne da se ne vrate na staro.

Možda se pitaš „Kako je to moguće, sve načine sam isprobala i ništa ne radi?“ 

To je zato što ovaj način sasvim sigurno nisi, i zato i nisi uspela da rešiš problem sa viškom kilograma, nego se i dalje vrtiš u začaranom krugu.

To je način koji je meni doneo rezultat -20kg za 8 meseci bez držanja restriktivne dijete, kao i velikom broju od 300+ žena koje su radile sa mnom.

Dakle radi.

Ali….

 

Postoji kvaka, naravno, inače bi bilo previše dobro da bi bilo istinito.

Moj način koji sam detaljno opisala u knjizi „Od viška kilograma do održive kilaže“ se odnosi na proces lične transformacije kroz ishranu.

Nismo na dijeti, svesno biramo da menjamo navike u svojoj ishrani, da menjamo način na koji se obraćamo sebi, menjamo sebe a ne samo brojku na vagi. Jer jedno bez drugog ne ide. Nema trajne održivosti željene kilaže, ako ne naučimo da prihvatimo i zavolimo sebe i svoje telo. Vreme je da ponovo upoznaš sebe i otkriješ koliko si zapravo jaka kada nešto odlučiš da sprovedeš u delo.

Ovakva promena zahteva vreme. Zato je i trajna. Što je brzo to je i kuso, kako je mudro govorila moja baka, mislim da su i tvoja kao i moja prethodna iskustva sa restriktivnim dijetama pokazala upravo to.

Potrebno je oko 3-6 meseci ukoliko imaš višak 10-15kg.

  • Vreme da se navike polako jedna po jedna usvoje i postanu deo tvoje normale. 
  • Vreme u kom ćeš se i ti menjati zajedno sa navikama u ishrani i više nećeš biti ona stara. 
  • Vreme u kom ćeš sa svakim zdravije pripremljenim obrokom imati sve više i više samopouzdanja da nastaviš čak i kad pojedeš nešto što su ti rekli da je „loše“. 
  • Vreme koje ti zapravo jedino garantuje da se nikada više nećeš vratiti na staro. 

 

Ako je to glavni saigrač za uspeh, šta te sprečava da ga sebi daruješ? Za to vreme možeš cupkati u mestu i živeti po starom, nezadovoljna i nesrećna, a možeš dati sve od sebe da sebi pomogneš da postaneš ona osoba o kojoj maštaš već dugo.

Nemaš šta da izgubiš jer se ničeg ne odričeš. Menjaš ono što ti više ne odgovara.

Izbor je uvek samo tvoj. Niko drugi ne može to odlučiti umesto tebe. 

 

Za one koje izaberu da trajno reše problem, čeka ih vodič koji ima SVE odgovore na pitanja KAKO, na jednom mestu. Ceo moj put transformacije od pošetka do kraja, jer sam prošla sve ono što tebe čeka, samo što sam ja sama pronalazila rešenja, nisam imala nikog da mi da odgovore. 

Put koji te čeka, na kraju donosi održivost i balans, ali sam po sebi je pun izazova i prilika za rast. Ne moraš ga samoj sebi dodatno otežavati i ići sama, tumarati u mraku kao ja, možeš sebi olakšati.

Više o pdf paketu kao vodiču kroz ceo proces trajnog rešavanja problema viška kilograma, sa svim smernicama i znanjem koji ti je potrebno za uspeh, možeš pročitati ovde.

 

Ukoliko više voliš video, postoji opcija kupovine snimka 2 najbolje radionice koje sam održala – ikada, Kako početi i spisak svih navika i kako ih uvesti. Mnogi moji klijenti kažu da vrede kao kurs zlata na jednom mestu, i mnogo mi je žao da ne dopru još dalje jer bukvalno imaju sve što treba za trajnu promenu. Ako želiš da kupiš radionice po ceni od 6000 rsd, piši mi direktno na mail jovanajevremovic88@gmail.com jer neće još dugo biti u ponudi.

 

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Prijavi se i preuzmi

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use