Besplatno predavanje na temu održivosti i trajnih promena i kako ih dostići?

Picture of Jovana Jevremović

Jovana Jevremović

Mentor u procesu lične transformacije i procesu mršavljenja

Šta ti prvo padne na pamet kad čuješ reč održivost

Kada sam polazila na svoje poslednje putovanje u cilju mršavljenja, sećam se da mi je najvažnija misao bila “ Molim te Bože, samo da se ovaj put ne vratim na staro.“

Mogla bih ja iz ove perspektive danas da pričam raznorazne bajke, ali ne želim jer istina je da sam bila jako uplašena, nesigurna, očajna, sa manjkom samouzdanja, toliko otuđena od sebe i odraza u ogledalu da sam imala osećaj da ako doživim još jedan neuspeh da ću se raspasti u paramparčad i da se više nikada neću skupiti ponovo. Toooooliko sam bila očajna jer kada godinama živiš u neprihvatanju svog tela, kada godinama ne možeš da se uslikaš a da prethodno ne obrišeš 50 slika i i dalje ne možeš da pronađeš jednu koju valja (po tvojim kriterijumima: da se ne vidi podbradak, stomak koji preliva, debele noge, ruke itd.), kada nakon svakog novog pokušaja ne uspeš već odustaneš, kad postaneš rob hrane i 24h sata razmišljaš samo o tome šta smeš a šta ne smeš da jedeš, upadneš u začarani krug gladovanja gde se svaki dan umesto doslednošću, ipak završi prejedanjem i to onom hranom oko koje ceo dan zaobilaziš, ti jednostavno izgubiš veru u sebe i uopšte u mogućnost izlaska iz tog stanja. Uspeh za tebe postaje nešto nedostižno. A ironično, samo o njemu misliš. 

Valjda gonjena tim strahom i očajem da se više nikad ne vratim na staro, na tačku sa koje sam taj dan počinjala, izbrisala sam opciju odustajem i rešila da jednostavno istrajem u svemu što se bude dešavalo. Ovaj put sam odlučila da ću slušati samo sebe, da ću učiti i da više neću nasedati na trikove i brza rešenja iz dijeta jer ako sam nešto naučila iz svih prethodnih pokušaja, to je da to kod mene jednostavno ne radi. Pomisao na još jednu zabranu, pravilo ili odricanje u meni je budila otpor i grč u stomaku, jer mi je čak i telo slalo signal „Ne radi ponovo isto, kad znaš šta će se desiti.“

Ni moj um, ni moje fizičko telo a ni moja duša nisu mogli da nastave više tim putem. A ja njihove signale ovaj put nisam ignorisala. 


Kada sam napisala objavu na IG profilu na temu Kako dostići održivost i izbeći povratak na staro? spoznala sam da puno vas vodi bitku sa pojmom održivosti, pa sam odlučila da održim besplatno predavanje na baš tu temu, gde sam se dotakla malo dublje ovog pitanja.
Ovo je tema o kojoj većina nas mašta jer je životna (jednom kad je dostignemo više nam je ništa ne može uzeti i opcija vraćanja na staro više ne postoji).


Ovo nije tema kako da naučim da skuvam zdraviji obrok, ovo je skup svih akcija koje ćemo preduzeti kako bi dostigli održivost. Ali ne odjednom, nikako. Već polako, korak po korak, kroz male, svakodnevne akcije.


Mogu slobodno da kažem da je cilj mog programa održivost i da sam kroz preko 40 lekcija  u pet Modula, dala jasne i konkretne predloge za sve izazove i prepreke koje se javljaju na putu sticanja održivosti.  Ovo ti kažem da bi mogla da stekneš sliku o obimnosti ovog pojma ali ja sam dala sve od sebe da na ovom predavanju izvučem suštinu i da ti približim održivost kao nešto što je itekako moguće postići u realnom životu. Samo je potrebno pojednostaviti a ne komplikovati korake koji do nje vode.


KOME će koristiti ovo besplatno predavanje?


Bilo da si žena koja je uspela da skine višak kilograma i da sada živiš u strahu od vraćanja svakog grama nazad, jer znaš koliko ti je truda i odricanja trebalo da to postigneš ili da si žena koja se plaši da krene u još jedan pokušaj mršavljenja a osećaš se kao ja na početku ovog teksta, jer znaš da, iako uspeš, nećeš znati da ih održiš a nema ništa gore nego gledati kako se vraćaju, ili si jednostavno odlučila da izgradiš zdraviji odnos prema hrani u cilju poboljšanja kvaliteta zdravlja,

ovo predavanje ti može biti od koristi da čuješ neke nove predloge kako taj problem da prevaziđeš.

Ako te pitanje Kako dostići održivost i izbeći povratak na staro? muči i želiš da dobiješ odgovor na njega kroz način kako sam ja to uspela, pogledaj snimak besplatnog predavanja ispod.

Ako želiš da kreneš na put održivosti a ne znaš kako, i potrebna ti je pomoć, podrška,  vetar u leđa, vođstvo i jasne smernice i rešenja, biće mi drago da se prijaviš na program podrške Veliki izazov, gde to sve čeka. Više informacija o programu imaš ovde.

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Prijavi se i preuzmi

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use