3 načina kako da pripremiš vise obroka unapred

Picture of Jovana Jevremović

Jovana Jevremović

Mentor u procesu lične transformacije i procesu mršavljenja

Delim sa tobom

3 NAČINA KAKO DA PRIPREMAŠ VIŠE OBROKA UNAPRED UNAPRED,

Kroz besplatno video predavanje koje možeš pogledati u video snimku ispod.

Osim ovog video zapisa sa praktičnim savetima, imam još jedan poklon.

Delim sa tobom jedan (zaključni) deo poglavlja koji je vezan za veličinu porcije koji se nalazi u Kuvaru jer bez obzira da li želiš da imaš takav Kuvar obroka za poneti ili ne, ovo je suština i veoma mi je važno da je podelim sa svima koji žele da istraju u izgradnji zdravijih navika u ishrani. Verujem da ti ovi saveti zaista mogu biti VEOMA korisni kako u procesu mršavljenja, tako i u stvaranju održivosti. 

Odlomak iz Kuvara OZP.

VELIČINA PORCIJE

Da sumiramo najvažnije.

  • Tvoja veličina porcije je individualna, važno je šta pojedeš u toku dana jer sve se računa.
  • Ako želiš da smršaš potrebno je da budeš u kalorijskom deficitu (formulu kako se on određuje imaš u knjizi a u mom online programu ovo je prva lekcija i detaljno je obrađena).
  • Ako želiš da održiš kilažu i da izgradiš zdravije navike, nije potrebno da budeš u kalorijskom deficitu već kalorijskom optimumu.
  • Broj oborka u danu je tvoj lični izbor, nema potrebe da gladuješ, ukoliko svoj kalorijski deficit rasporediš na sve obroke, samo vodi računa da budeš uobročena kako bi se rešila grickanja ili prejedanja.
  • Veličinu svoje porcije određuješ tako što jednom spremiš obrok samo za sebe, kao što je navedeno dalje u receptima koji te čekaju jer su mere po jednoj porciji. Ako ne možeš da zapamtiš odokativno koliko je to, slikaj. Vremenom ćeš naučiti.
  • Ako ti je mala porcija a nemaš prostora da je povećaš, već si dostigla kalorijski deficit, pojedi činiju sveže salate do kraja. Činija zdrave salate, pored proteina u svakom obroku je jedina stavka koja je zaista neophodna u svakom slanom obroku da bi popunila volumen želudca.
  • VAŽNA NAPOMENA: Vodi računa o ulju koje sipaš u svoju salatu, nikad ne sipaj odokativno već kafenom kašičicom jer su masti visokokalorične i lako možeš preterati i izaći iz deficita bez obzira što si se zdravije hranila, da bi smršala neophodno je da ostaneš u njemu.
  • Savet +: ja u salatu uvek stavim par kapi limuna umesto sirćeta jer Vitamin C pomaže u usvajanju gvožđa u naš organizam pa ga tako koristim uvek kad imam zeleno povrće u salati.
  • Količina goji a ne namirnica. Dakle neće te ugojiti kačkavalj, već prevelika količina istog jer je visokokaloričan. Zato nemoj sebi da ga braniš već ga pametno ukombinuj, moja mera je npr. 20g. Isti je primer sa orašastim plodovima. Tvom organizmu će biti potrebno 20-30gr a ne puna šaka jer 100gr badema ima blizu 600 kcal koliko nijedan kompletan obrok u mom kuvaru nema.
  • Česta nedoumica je vezana za hleb uz porciju. Hleb je izvor složenih UH i ako ga imaš u obroku onda ti ne treba više izvora složenih UH već dodaj izvore proteina i masti i sveže povrće (videćeš u nastavku na primerima sendviča).

.

Kraj odlomka

Ovo je delić iz onog što te čeka u Kuvaru OZP. Ja ga zovem Kuvar jer mu je jasna namena ali on je dodatak e knjizi u kojoj je opisan ceo put promena na putu mršavljenja bez držanja restriktivne dijete.

Volim sve da razložim i objasnim tako da nakon čitanja imaš osećaj jasnog razumevanja i praktične korake kako dalje, a ne da pratiš slepo neka pravila koja ni ne znaš zašto ih pratiš, ali eto neko je rekao.

Zdrav razum pre svega, jasnoća, praktičnost i jednostavnost, kao i iskrenost i transparentnost su moje zvezde vodilje. I takav je moj sadržaj koji kreiram, kao i autorska dela poput knjige, kuvara i online programa Veliki Izazov.

Ukoliko su ti ovi saveti iz video snimka značili i želiš da saznaš vise o kuvaru i knjizi to možeš učiniti na sledećem linku:

Kako smršati uz moju knjigu i kuvar

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Prijavi se i preuzmi

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use